Kommunen undersøger, hvem frederikshavnerne er gennem stor spørgeskemaundersøgelse

Foto: Frederikshavn Kommune.
dato

Frederikshavn Kommune sender et spørgeskema ud til alle, som bor i Frederikshavn byområde og i Kilden for at undersøge byens identitet og kendetegn.

De kommende dage vil der tikke post ind i alle frederikshavneres digitale postkasse. Kommunen har nemlig udarbejdet et spørgeskema, som skal undersøge, hvad Frederikshavn bys identitet og kendetegn er – og dermed også undersøge, hvem frederikshavnerne selv synes, de er.

Baggrunden for at udsende spørgeskemaet er, at Frederikshavn by gennem mange år er formet og ændret efter forskellige hændelser.

- Vi skal folde vores potentialer ud og for at kunne det, skal vi først vide, hvad vi står på. Vi begynder med Frederikshavn som kommunens største by, og vi gør det af respekt for vores forskelligheder i den her kommune. Den viden, vi får med spørgeskemaet, bliver et afsæt for at sætte vores kræfter i spil, der hvor det giver mening, siger borgmester Birgit S. Hansen.

Spørgeskemaet bliver sendt til alle, der bor inden for Frederikshavn byområde inklusiv boligområdet Kilden.

Svært at definere en identitet
I 1980’erne blev Frederikshavn overhalet af Skagen som fiskerihavn. I slutningen af 90’erne lukkede store værfter, den toldfrie handel blev forbudt, og det gik ud over færgefarten. Lidt senere lukkede flere store arbejdspladser, og i 2007 blev byen en del af en større Frederikshavn Kommune med Skagen og Sæby.

På den måde har byen haft en omskiftelig tilværelse med forskellige identiteter fra Rødspættebyen til værftsby til værtsby med opførelsen af Arena Nord, Det Musiske Hus og Kattegatsiloen som en del af Frederikshavn Maritime Erhvervspark, og frem til i dag hvor Frederikshavn Havn er blevet kommunal.

- Det er ikke givet, at vores identitet er den samme som tidligere, og derfor spørger vi nu frederikshavnerne selv, for de må være dem, der ved det bedst. Vi håber, at mange vil svare på spørgeskemaet, så vi får det bedst mulige afsæt for at udvikle og udfolde vores potentialer, siger borgmester Birgit S. Hansen.

Spørgeskemaet er en del af et større projekt
Spørgeskemaundersøgelsen er en del af et projekt kaldet ’Frederikshavn DNA’.

Projektets styregruppe består af Marianne Bredevang, administrerende direktør i Quality Hotel the Reef, Jan Michael Madsen, direktør for Tordenskiold Fonden, Dan Kobberup, handelschef for FREDERIK, Karl Erik Slynge, koncerndirektør for Trigon og kommunaldirektør Thomas Eriksen.

Undersøgelsen er kun rettet mod Frederikshavn by og alt efter, hvad den viser, bliver det besluttet, hvilke konkrete indsatser det skal munde ud i.


https://www.frederikshavn.dk/om-kommunen/nyheder/nyheder-og-pressekontakt/nyheder-og-pressemeddelelser/kommunen-vil-undersoge-hvem-frederikshavnerne-er-gennem-stor-sporgeskemaundersogelse/
Kilde: Frederikshavn Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.