Døgnrapporten i Dybvad: fredag den 27. august

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Dybvad er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Dybvad – bekymret borger så indbrudstyv i sit hjem og ringede til politiet

Fredag den 27. august ved 04-tiden modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse fra en bekymret borger, der netop havde set en indbrudstyv i sit hjem i Dybvad via et overvågningssystem.

En patruljevogn rykkede omgående ud til stedet, hvor anmelder pegede betjentene hen til hans hus. Uden for huset holdt indbrudstyvens personbil, som viste sig at være påført en nummerplade, der var meldt stjålet. Betjentene bevægede sig hen til huset. De rapporterer hændelsen som følger:


”Da vi gik op til huset kunne vi se, at der gik en mand rundt inde i huset. Manden havde en tændt pandelampe rundt om hovedet og gik og rodede i nogle kasser. Vi bankede på ruden og tilkendegav, at vi var politiet. Gerningsmanden blev herefter kaldt ud af huset og beordret til at vise sine hænder hele vejen ud.”

Indbrudstyven – en 40-årig mand – kom på udramatisk vis ud af huset. Han så ud til at være påvirket af narkotika, da han var fjern i sin tale og var svær at føre samtale med. Han blev sigtet og anholdt på stedet for indbrudstyveri og tyveri af nummerplader.

Den sigtedes personbil blev efterfølgende ransaget. I bilens bagagerum lå en fiskestang, fiskeudstyr, en cykel, videoovervågningsudstyr, diverse former for værktøj og lamper. Genstandene blev vist til anmelder, som udpegede de genstande, der var stjålet i forbindelse med indbruddet. De blev prompte udleveret til anmelder. Nummerpladerne udleveres ligeledes til deres rette ejer.

Den sigtede kan nu se frem til et retsligt efterspil.

 

Forebyg indbrud i dit nabolag med Nabohjælps app

Nabohjælp er en effektiv og nem måde at forebygge indbrud i dit nabolag – som samtidig styrker det gode fællesskab blandt dig og dine naboer.
Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app her:
Download i App Store
Download i Google Play

 

Vodskov – indbrud i bolig

Et indbrud fandt sted på Springvandspladsen i Vodskov torsdag den 26. august, hvor en ukendt gerningsmand brød et vindue op til en bolig med en ukendt genstand. Blandt de stjålne genstande var en sort Louis Vuitton taske, en beige Louis Vuitton taske samt en diamantring fra et smykkeskrin. Indbrudstyven forlod stedet ad hoveddøren.

Har du set mistænkelig færden på Springvandspladsen i Vodskov? Kontakt politiet på tlf. 114.

 

Kollerup – stærkt påvirket spritbilist lå og sov i varerummet efter færdselsuheld

”Han går og vakler rundt om bilen.”

Sådan lød dele af et opkald, som Nordjyllands Politi modtog natten til fredag den 27. august ved midnatstid. Anmelder havde netop set, at der holdte en havareret varebil på en mark i Kollerup, og at der gik en mand rundt om bilen. Han så ud til at være beruset. 

Betjente ankom kort efter til stedet, hvor man undersøgte varebilen nærmere. Det viste sig, at manden lå og sov i varerummet. Han havde lidt jord på tøjet og virkede ekstremt beruset, da han hverken kunne tale forståeligt eller bevæge sig ved egen hjælp. 

I handskerummet fandt betjentene to tomme 10 cl. vodkaflasker á 37,5% alkohol, mens de i hans højre bukselomme fandt en bilnøgle, der passede til varebilen. Ved opslag i politiets IT-system kunne betjentene desuden konstatere, at manden ikke havde gældende førerret til personbil.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for påvirket kørsel samt kørsel uden førerret, hvorefter man udtog en blodprøve som bevismateriale i sagen. Den sigtede blev senere hensat i detentionen med henblik på afrusning og senere afhøring.

 

Alle spiritus- og narkobilister tilbydes hjælp

Når Nordjyllands Politi sigter en person for overtrædelse af færdselslovens §§ 53-54, vil vedkommende blive tilbudt en uforpligtende samtale med en rusmiddelrådgiver.
Læs mere på politi.dk

 

Strandby – køretøj beslaglagt fra vanvidsbilist med 2,38 promille

Torsdag den 26. august ringede en bekymret borger til Nordjyllands Politi for at anmelde, at en mand fra Strandby netop var kørt fra sin adresse i spirituspåvirket tilstand. Efter sigende skulle den formodede spritbilist være kørt hjemmefra i en sort, uindregisreret personbil.

En patruljevogn rykkede derfor ud til stedet, hvor man kort tid efter så bilen køre ad Skagensvej i sydgående retning. Betjentene standsede bilen til kontrol, hvor man traf bilisten – en 30-årig mand.

 

Og ganske rigtigt; Bilisten så ud til at være stærkt påvirket af spiritus, idet han havde blanke øjne, talte snøvlet og havde svært ved at holde balancen. En alkometertest gav udslag for, at bilisten tilsyneladende havde indtaget spiritus i sådan et omfang, at hans promille var 2,0. Det var dog udfordrende at udføre testen korrekt, da bilisten ikke pustede tilstrækkelig luft i testen.


Adspurgt forklarede bilisten, at han havde drukket ca. fem genstande forud for kørslen. Han erkendte at have kørt i spirituspåvirket tilstand. 

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for spirituspåvirket kørsel og mangel på indregistrering af sit køretøj. Grundet den enorme promille blev bilen desuden beslaglagt med henblik på konfiskation, da der var tale om spiritusrelateret vanvidskørsel.

Idet de indledende forsøg på at udføre alkometertesten ikke kunne udføres korrekt, da bilisten ikke pustede tilstrækkelig luft i testen, udførte man kort tid senere endnu en alkometertest på politistationen. Denne viste 2,38 promille.

 


Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi
Flere artikler